4daagse-sponsoring voor buurtmaaltijd

Na de Nacht voor de Vluchteling op 14 juni 2024 verleggen zeven leden van Rotaryclub Wageningen opnieuw hun grenzen en lopen op 16 tm 19 juli mee met de 4Daagse in Nijmegen. Dat is 4×40 km!!. Een hele prestatie waarvoor nu al hard getraind wordt zoals te zien op de foto hierboven. Marie-José (rechts) loopt niet mee met de 4Daagse, maar traint mee voor de Nacht van de Vluchteling.

De wandelaars zijn extra gemotiveerd omdat ze lopen voor een goed doel: de maandelijkse buurtmaaltijd in het Wijkcentrum van de Nude in Wageningen. 

Wageningen helpt elkaar

De buurtmaaltijden in de Nude worden georganiseerd en bekostigd door ‘Wageningen helpt elkaar’, een initiatief van de gezamenlijke Serviceclubs in Wageningen waaronder Rotaryclub Wageningen. Zij doen dit samen met Solidez Welzijn en de Wageningse Uitdaging. De buurtmaaltijd is bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen en om een sfeervolle ontmoeting mogelijk te maken. Naast de gezelligheid en aandacht voor elkaar is er ook ruimte voor tips en advies, en natuurlijk voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Help mee

Rotaryclub Wageningen wil met de 4Daagse minimaal € 1500 ophalen voor de buurtmaaltijden in de Nude. 

De buurtmaaltijd

De wandelaars bij de 4Daagse:

Annemiek Nelis

"Als vrijwilliger help ik maandelijks bij de buurtmaaltijd. Het is een gezellige avond en geeft bewoners van Wageningen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Ik hoop voor de 4e keer de vierdaagse. Dit is de eerste keer dat we met de Rotaryclub lopen én voor een goed doel. Wat mij betreft een mooie combinatie: het is fijn om samen te trainen én ik doe hiermee ook iets voor een ander."

Marion Derckx

"Met het lopen van de 4Daagse komt ook een lang gekoesterde wens in vervulling. Als kind heb ik op Via Gladiola gestaan en dacht toen: dat wil ik ook! Als vrijwilliger bij de buurtmaaltijd heb ik gezien hoe blij mensen zijn samen te kunnen komen en van een lekkere maaltijd te kunnen genieten. Even een avond niet alleen eten, een keer buiten de deur eten ook al is de beurs klein. De tafels van acht zijn een mooi formaat om een fijn gesprek te voeren en het is dan ook een levendig gebeuren."

Ronald van Welie

“Met De Nacht van de Vluchteling wordt de aandacht gevestigd op de noodzakelijke zorg voor vluchtelingen. Een maand later wandelen we met het team van Rotaryclub Wageningen De 4Daagse, voor buurtzorg in Wageningen. Het eerste doel is internationaal, het tweede is sterk lokaal. Steeds is het voor mensen die onze zorg, warmte en liefde bikkelhard nodig hebben! Ik verwacht dat ik mezelf op zware momenten bij de wandelingen flink ga tegenkomen maar heb er alle vertrouwen in dat mijn medelopers mij hier doorheen zullen slepen. Ik reken ook op een hele leuke tijd met de loopgroep. Bedankt als je mij wilt sponsoren!”

Klik hier om te sponsoren

U kunt kiezen of dit voor het hele team is, of voor uw favoriete wandelaar

Theo Taen

MIJN KILOMETERS TELLEN VOOR MEER MENSEN MEE

"Mijn vrouw Pieternel is lid van Rotaryclub Wageningen en als ‘partner van’ wandel ik mee bij De Nacht voor de Vluchteling en De 4Daagse, met Vluchtelingenwerk en buurtmaaltijden in Wageningen als goede doelen voor sponsoring. Lopend voor mijn plezier met een impact voor een goed doel, dan tellen mijn afgelegde kilometers voor meer mensen dan voor mij alleen. Hoe ik het ga volhouden? We trainen er al hard voor. Even slokje water, praatje maken, mandarijntje, heel even zitten en de rug terugbuigen en hup weer door. De 35 km is al een keer met gemak gehaald, dus in het hoofd weet ik al dat het kan slagen, die 40 km op een dag. In ieder geval zijn we een leuke ervaring rijker en als dat ook nog helpt bij een goed doel dan is dat dubbel. Sponsor mij en ik zet er nog een streepje bij.”

Jacques Kirch

WIJ VOOR HEN

"Met het team van Rotaryclub Wageningen wandel ik De Nacht van de Vluchteling en De Nijmeegse 4daagse. Ik doe mee omdat we als Rotaryclub voor deze twee tochten twee mooie doelen voor ogen hebben en ik wil daar graag fysiek aan bijdragen. Dagelijks wandel ik al met onze hond in het bos maar alleen op asfalt lopen en dan die lange afstanden - dat is natuurlijk veel zwaarder. Mijn verwachting is dat de voorbereiding veel tijd kost en dat ik met deze uitdagingen ook nog eens mijn eigen grenzen verleg. Tegelijkertijd gaan alle wandelingen ons, naast de nodige steun aan die goede doelen, ook enorm veel plezier en voldoening geven. En – niet onbelangrijk - de niet-wandelende Rotaryleden komen ons supporten! Zo werkt de hele Rotaryclub mee aan die goede doelen. En als je mij sponsort - dan draag jij ook bij. Bedankt!"

Ronald Oosterhuis

Eigenlijk ben ik meer een fietser dan een wandelaar, maar ik hou van een uitdaging. De 4Daagse is van jongs af aan een guilty pleasure, al op de lagere school had ik samen met een vriend het voornemen om mee te lopen. Na een eerste serieuze training van 30 km hebben we daar destijds van afgezien, maar het is mooi dat ik nu alsnog dat voornemen kan inlossen. Fietsen geeft een andere beleving dan wandelen, het vraagt meer focus en het landschap gaat sneller aan je voorbij. Wandelen gaat veel trager, je bent dichter bij de natuur en bij je medewandelaars en dat leidt tot mooie en inspirerende gesprekken. Het is extra motiverend om met team Rotary samen te lopen voor 2 goede doelen. Voor de Nacht van de Vluchteling is inmiddels een mooi bedrag opgehaald en hopelijk kunnen we ook de Wageningse buurtmaaltijden steunen met een substantiële bijdrage.

Pieternel Geurts

SAMEN HELPEN WE ELKAAR VOORUIT

“Ik ben door onze jongste zoon ‘aangestoken’; hij begon vorig jaar zomaar aan de 4Daagse. Met in mijn ogen minimale training heeft hij het toch gehaald! We zijn vorig jaar een paar keer gaan kijken. Bevangen door de 4Daagse-koorts heb ik toen besloten: als er een groepje bekenden gaat lopen, doe ik mee. Nu ga ik wandelen met het team van Rotaryclub Wageningen. Ik vind het een grote uitdaging en kijk er zeker naar uit. We lopen voor een mooi doel: de buurtmaaltijd in Wageningen. Ik hoop dat ik de via Gladiola haal!!! Maar bovenal hoop ik op leuke uitdagende dagen, met mooie gesprekken en ontmoetingen tijdens het lopen. Een maand eerder doen we mee met De Nacht van de Vluchteling, waarmee we het werk van Stichting Vluchteling steunen. Daar ga ik voor. Voor mij is het belangrijk om het gevoel van saamhorigheid te ervaren. Doe je mee met jouw sponsorbijdrage?"

Klik hier om te sponsoren

U kunt kiezen of dit voor het hele team is, of voor uw favoriete wandelaar