Benefiet vrijheidsconcert 2023

Beleef het BENEFIET Vrijheidsconcert 2023!

Op 4 november speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine de sterren van de hemel bij het Benefiet Vrijheidsconcert 2023 in de Junushoff in Wageningen. 

Rotaryclub Wageningen organiseert dit benefietconcert nu voor de tweede keer, waarbij alle winst naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat het nieuwe clubhuis voor Scouting Die Wiltgraeff in Wageningen. Het clubhuis is echt op, en te klein ook. Vele kinderen staan nog op de wachtlijst. Staat het nieuwe clubhuis er, dan kan de ruimte op de vrije dagen bovendien voor buitenschoolse opvang worden gebruikt. Heel veel buitenplezier dus, voor heel veel Wageningse kinderen.

De Marinierskapel gaat ons verrassen met een veelzijdig programma van klassieke harmonie- tot swingende bigbandmuziek en andere populaire nummers. Het orkest staat onder leiding van dirigent Erik van de Kolk en wordt versterkt door gastzanger Franklin Brown.

De Marinierskapel treedt kosteloos op en Rotaryleden organiseren dit als vrijwilliger. Dus hoe meer bezoekers, hoe meer steun voor dit mooie doel.

Koop meteen online een kaartje bij de Junushoff. Een ticket kost € 20.

Wil je het goede doel nog extra steunen met € 5 per ticket? Vul dan ‘donatie’ in als actiecode.

Vrijheid en verbroedering

Aanvankelijk werd het eerste Vrijheidsconcert in Wageningen door Rotary georganiseerd ter ere van 75 jaar vrede in Nederland (door corona uitgesteld tot 27 april 2022, zie www.rotarywageningen.nl/unieke-beleving-bij-vrijheidsconcert-2022/). De Marinierskapel doet graag mee aan het Vrijheidsconcert in Wageningen, de stad waar in 1945 onze vrede werd bezegeld. Voor Rotary past dit thema ‘vrijheid’ helemaal bij waar zij voor staan; dienstbaarheid en samenwerking ten behoeve van een vreedzame samenleving, waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. 

Het goede doel: Scouting Die Wiltgraeff

De Wageningse scoutingclub is heel hard toe aan een nieuw clubhuis. Het oude honk staat er al 60 jaar en is gemaakt met de oude bouwketen die gebruikt zijn bij de aanleg van de A27. Het gebouw is helemaal ‘op’ en voldoet totaal niet meer aan de huidige (duurzaamheids)eisen. Zeker zo belangrijk: er is in Wageningen een lange wachtlijst van kinderen die dolgraag scout willen worden. Het nieuwe clubhuis is groter waardoor meer kinderen mee kunnen doen. Bovendien: Kinderopvang Wageningen heeft voor hun bso-groepen interesse om ook gebruik te maken van de scouting locatie op de dagen dat deze beschikbaar is. 

De Wageningse scoutingclub heeft al een groot deel van de benodigde middelen bij elkaar gesprokkeld. De opbrengst van het Benefiet Vrijheidsconcert helpt om ook die laatste euro’s te regelen. 

Details

Benefiet – Vrijheidsconcert 2023
Datum: 4 november 2023 vanaf 20:15 uur
Locatie: Junushoff, Plantsoen 3 in Wageningen
Tickets via website Junushoff à € 20.

Bij het bestellen van de tickets is een extra donatie van € 5 voor het clubhuis mogelijk. Vul als actiecode ‘donatie’ in.

Hoe meer tickets er verkocht worden,
hoe meer euro's voor dit prachtige doel!

7 september 2023 Clubavond Rotary bij Scouting Die Wiltgraeff
Eilanne Rookmaaker vertelt over het nieuwe clubhuis

Luister hier naar Franklin Brown

Luister naar de Marinierskapel