Projecten 21-22

2021 - 2022
Let's get it started

Voorzitter Hans de Nijs: “Na 1,5 jaar in de greep te zijn gehouden door Corona met al haar beperkingen, willen we graag terug naar ‘normaal’. De gestelde restricties nemen in snel tempo af en met de start van het nieuwe Rotaryjaar ziet het er naar uit dat het allemaal weer kan. In mijn optiek horen we dan ook maar één ding te doen: simpelweg STARTEN. Vandaar het thema voor 2021/22: 

De plannen voor dit Rotaryjaar

Mantelzorgersdiner 2021

Na uitstel in 2020 komt het er nu dan toch van: het diner voor 100-150 mantelzorgers in de Grote Kerk in Wageningen. Op vrijdagavond 22 oktober 2021 kunnen zij genieten van heerlijke eten van Colors, performances door drie Wageningse kunstenaars en bediening van leden van RC Wageningen.

Lees meer >

Vrijheidsconcert 2022

Ook hier een wegens corona uitgestelde activiteit: het vrijheidsconcert op Koningsdag – 27 april 2022 – wordt uitgevoerd door de Nederlandse Marinierskapel en Duitse Musikkorps der Bundeswehr Siegburg. RC Wageningen organiseert dit samen met de Duitse Rotaryclub Wipperfürth Lindlar/Romerike Berge. Meer informatie hierover volgt rond de jaarwisseling voorafgaand aan het concert.

Lees meer >

End Plastic Soup

RC Wageningen gaat met de Duitse Rotaryclub Wipperfürth Lindlar/Romerike Berge tevens aan de slag om iets te doen aan de enorme plastic vervuiling. Ons doel bij dit project is meer bewustwording van dit probleem en het ondersteunen van projecten dit het plastic afval aanpakken (afval voorkomen en opruimen). We sluiten ons zoveel mogelijk aan bij bestaande initiatieven, omdat we denken dat we zo het meeste effect kunnen bereiken. We hebben ons als ambassadeur aangesloten bij het internationale Rotaryproject ‘End Plastic Soup – join us now’. Eerste stap die nu gezet wordt is het ontwikkelen van een legpuzzel, waarmee we financiële middelen genereren. De puzzel is ontworpen door de Wageningse kunstenaar henk van Ruitenbeek.

Lees meer >

 

Verder ondersteunen wij

  • Vrijheidsfestival AZC
    RC Wageningen steunt dit festival dat voorjaar 2022 plaats gaat vinden.
  • End polio now
    Ook dit jaar steunen wij het internationale project om polio de wereld uit te krijgen. De club koopt tulpenbollen, die wij niet alleen in eigen tuin planten, maar ook bij een openbare locatie.

Meer informatie volgt te zijner tijd.