Projecten 22-24

2022 - 2024

Projecten

Wandelen voor het goede doel

Team Rotary (0317) voor de vrijheid

Leden van RC Wageningen lopen mee met de landelijke wandeling van 40 km waarmee zoveel mogelijk geld ingezameld wordt voor levensreddende hulp voor mensen op de vlucht. Ook partners van de Rotarians lopen mee en steunen hiermee deze Nacht van de Vluchteling.

Wil je het team van Rotaryclub Wageningen aanmoedigen en het goede doel ondersteunen? Dat kan door uw donatie te storten via onze pagina bij de landelijke actie Nacht van de Vluchteling

Team 4Daagse voor de sponsoring buurtmaaltijden

Sommige Rotaryleden hebben de smaak te pakken en wandelen meteen even door met de Nijmeegse 4Daagse. Ook daar lopen zij voor het goede doel: de buurtmaaltijd

De aanleiding voor dit initiatief was de recente energiecrisis. Mensen die toch al weinig te besteden hebben kwamen in de problemen door de hoge prijzen. De Wageningse serviceclubs samen met Welsaam (de samenwerkende welzijnsorganisaties) en De Uitdaging startten  ‘Wageningen Helpt Elkaar’. Onder andere is hier uit voortgekomen dat eens per maand een buurtmaaltijd wordt georganiseerd, gesponsord door de serviceclubs. Ook steken de clubs de handen uit de mouwen bij het bereiden en serveren van de maaltijd. Rotaryclub Wageningen wil met de 4Daagse minimaal € 1500 hiervoor ophalen. Meer info over hoe u kunt sponsoren volgt binnenkort.

Een deel van het team start met de training

End Plastic Soup

Puzzel

RC Wageningen is met de Duitse Rotaryclub Wipperfürth Lindlar/Romerike Berge tevens aan de slag om iets te doen aan de enorme plastic vervuiling. Ons doel bij dit project is meer bewustwording van dit probleem en het ondersteunen van projecten dit het plastic afval aanpakken (afval voorkomen en opruimen). We sluiten ons zoveel mogelijk aan bij bestaande initiatieven, omdat we denken dat we zo het meeste effect kunnen bereiken. We hebben ons als ambassadeur aangesloten bij het internationale Rotaryproject ‘End Plastic Soup – join us now’. Met een speciale puzzel generen we financiële middelen om dit doel te ondersteunen. De puzzel is ontworpen door de Wageningse kunstenaar Henk van Ruitenbeek.

Lees meer >

Verkenning herbruikbare maaltijdbakjes: Bakjesretour

Onze Rotaryclub zet zich in voor het terugdringen van afval en zwerfafval dat o.a. ontstaat bij het afhalen en bezorgen van maaltijden. Op dit punt is regelgeving in de maak die op 1 juli 2023 ingaat. In 2022 is door een werkgroep van onze club vooronderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het opzetten van een retoursysteem voor herbruikbare maaltijdbakjes. 

Lees meer >

Benefietconcert 2023

Na een geweldig vrijheidsconcert in 2022 organiseerden we opnieuw een concert met dit orkest op 4 november 2023. (Dit jaar niet op Koningsdag, de Marinierskapel werd op 27 april verwacht door zijne Majesteit :)). 

In 2022 hebben we kunnen concluderen dat onze Marinierskapel een geweldig orkest is, dat een programma kan neerzetten die de verwachting overstijgt. In 2023 waren we opnieuw verrast. Rotaryclub Wageningen en de Marinierskapel organiseren dit geheel belangeloos; de opbrengst is voor het goede doel. In 2022 was dat Covax en vluchtelingen. In 2023 steunden wij Scouting Wageningen. Hun clubhuis is ‘op’, er is een nieuw honk nodig. Zij hebben al plannen, en elke euro steun is van harte welkom. Daar gaan wij voor. Lees hier meer over de donatie aan Scouting Die Wiltgraeff.

Lees meer over het concert in 2023 >

Lees meer over het concert in 2022 >

Vrijwilligersdiner 2024

Ook in 2024 organiseren wij een feestelijk diner en muziek voor een groep mensen die wat extra waardering verdient, omdat ze normaal gesproken juist voor anderen zorgen. Dit jaar zijn dat de vrijwilligers van Speeltuinvereniging Tuindorp, die al 70 jaar belangeloos een paradijsje voor kinderen in stand houden. 

Met het vrijwilligersdiner willen we benadrukken dat door deze belangeloze inzet Wageningen een beetje mooier wordt. 

Lees hier hoe het diner in 2023 geweest is >

Lees meer over het diner in 2022 >

Verder ondersteunden wij in 2022-23

  • Welkom in Wageningen, die in oktober 2022 een gezellige middag voor de (gastgezinnen van) Oekraïeners organiseerde in Wagenings Wijngoed
  • Festival in Vrijheid AZC
    Dit festival gaat voorjaar 2023 plaatsvinden.
  • End polio now
    Ook dit jaar steunen wij het internationale project om polio de wereld uit te krijgen. De club koopt tulpenbollen, die wij niet alleen in eigen tuin planten, maar ook bij een openbare locatie, lees meer >
  • Wageningen helpt elkaar  (buurtmaaltijd)